İskeçe Türk Birliği ile Mustafçova Belediyesi “15. ILICA HIDRELLEZ ŞENLİĞİ”ni gerçekleştirdi

    Previous Next

    İskeçe Türk Birliği ile Mustafçova Belediyesi “15. ILICA HIDRELLEZ ŞENLİĞİ”ni gerçekleştirdi

    İskeçe Türk Birliği'nin Mustafçova Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği Geleneksel Hıdrellez Şenlikleri 6 Mayıs Pazar günü Ilıca Köyü'nde gerçekleşti.

    İskeçe Türk Birliği’nin 2004 yılında Ilıca Nahiyesi ile başlattığı Hıdrellez Şenliği bu yıl 15 yaşına girdi.

    6 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen Ilıca'daki etkinliğe İskeçe Türk Birliği Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve Kadınlar Kolu üyelerinin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Muavin Konsolosu İbrahim Saklı, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkan Vekili Ahmet Kara, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Asbaşkanı Hasan Boşnak, BAKEŞ Asbaşkanı Hüseyin BANDAK, İskeçe Türk Birliği eski başkanları, diğer yerel yöneticiler, basın mensupları ve çok sayıda azınlık insanı katıldı.

    “15 YILDIR HIDRELLEZ’İ ILICA’DA KUTLUYORUZ”

    Sunuculuğunu İskeçe Türk Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Salihoğlu’nun yaptığı etkinlikte açılış konuşmasını İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu yaptı. Başkan Ahmetoğlu yaptığı konuşmasında; bütün katılımcıların Hıdrellez Bahar Bayramı'nı kutladı.

    Ardından şu ifadeleri kullandı: "Türk dünyasında kutlanan Hıdrellez Bayar Bayramı’nı, en eski geleneklerimizden biri olan Hıdrellez’i İskeçe Türk Birliği olarak 2003 yılından bu yana Ilıca köyünde kutluyoruz. 2003 yılında İskeçe Türk Birliği ekibine bu şenlik için Ilıca’ya girmesine izin vermeyen zihniyeti tabii ki hatırlıyoruz. Ancak ertesi yıldan başlayarak 15 yıldır İskeçe Türk Birliği olarak burada Hıdrellez’i kutluyoruz. Bugün buraya kadar gelen siz değerli konuklarımıza ve dostlarımıza, soydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Baharın ve yazın herkese bereket getirmesini temenni ediyorum.”

    Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza da halkın Hıdrellez Bahar Bayramı’nı tebrik etti. Kültürel değerlerin yaşatılmasının öndemine değinen belediye başkanı Cemil Kabza, halkın her birlikte olmasının ve birlik beraberlik içinde bu günün kutlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kabza, gösteri sunacak ekipleri ve etkinliğin hazırlanmasında emeği geçenleri tebrik etti.

    Etkinlikte daha sonra sırasıyla BAKEŞ Asbaşkanı Hüseyin Bandak, DEB Partisi Başkan Vekili Ahmet Kara ve Türkiye’nin Gümülcine Muavin Konsolosu İbrahim Saklı konuştu.

    Bu yıl 15. Düzenlenen ILICA HIDRELLEZ BAHAR ŞENLİĞİ’nde İskeçe Türk Birliği çatısı altında faaliyet gösteren Tülin Hacıhalil ve Gökhan Mustafa'nın çalıştırdığı İTB Halk Oyunları ekipleri ile yine İskeçe Türk Birliği çatısı altında faaliyet gösteren ve Süleyman Kara'nın çalıştırdığı İTB Müzik Grubunun gösterileri katılımcılar ve misafirler tarafından ilgiyle izlendi.

    Son olarak sahne alan İskeçe Türk Birliği Korosu ise seslendirdiği şarkı ve türkülerle herkesin beğenisini kazandı. Etkinlikte ayrıca halka Hıdrellez Göllesi ikram edildi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.