Aydın Özcan: "Türkiye ile Batı Trakya arasında köprü görevi görmeyi sürdüreceğim"

    Previous Next

    Aydın Özcan: "Türkiye ile Batı Trakya arasında köprü görevi görmeyi sürdüreceğim"

    İzmir Baro Başkanlığı görevinden istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisi'nden İzmir Milletvekili aday adayı olan Aydın Özcan, Yunanistan Batı Trakya'da birçok sivil toplum örgütünü ziyaret etti. Daha önce de Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmir Şube Başkanı olarak yıllarca hizmet eden Özcan, aday adaylığını açıkladıktan ve CHP Genel Merkezi'ne başvurusunu yaptıktan sonra Batı Trakya'ya 3 günlük program gerçekleştirdi.

    Aydın Özcan 3 günlük programda Yunan Parlamentosu'nda görev yapan Türk milletvekilleri ve belediye başkanları ile görüştü, İskeçe Türk Birliği'ni ve Gümülcine Türk Gençler Birliği’ni ziyaret etti. Güney Meriç Azınlık Derneği'nin Hıdırellez şenliklerine katıldı ve kısa bir konuşma yaptı. Batı Trakya'da yoğun bir program gerçekleştiren Aydın Özcan ayrıca, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği'ni ziyaretinin yanı sıra Gümülcine Milletvekilleri İlhan Ahmet, Mustafa Mustafa, Ayhan Karayusuf, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek,  Susurköy Belediye Başkanı İsmet Kadı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ile bir araya gelerek Batı Trakya'nın sorunlarını değerlendirdiler.

    Ziyaretlerde Batı Trakya'da yaşayan soydaşlarımızın ekonomiden eğitime ve sosyal yaşamın pek çok alanında karşılaştığı sorunları dile getiren Avukat Aydın Özcan, dernek başkanı olarak görev yaptığı dönemde de bu sorunların çözümü için mücadele ettiğini, milletvekili olması halinde de Türkiye ile Batı Trakya arasında köprü görevi görmeyi sürdüreceğini söyledi. Özcan şöyle konuştu:

    Beni Batı Trakya Türklerinin sorunları ilgilendiriyor.

    "Batı Trakya’da yaşanan en önemli sorunlardan bir tanesi eğitim sorunudur. Eğitim sorunu çok önemli. İlkokuldan 1000 öğrencimiz her yıl mezun oluyor. Bunların 150 tanesi azınlık ortaokullarına ve liselerine gidebiliyor. Geri kalanı Yunan okullarına gitmek zorunda ve çok güzel eğitim alamıyorlar. Anaokullarında aynı şekilde sorunlar var, anadilde eğitim alamıyor anaokulu öğrencilerimiz. Eğitim hakkı çok kutsal bir hak. İlişkilerin iyi olmasını en çok isteyenlerden biri de benim. Ekonomik ilişkiler iyi olsun. Türk işadamları gitsin oraya bölgeye yatırım yapsın. Yunanlı işadamları gelsin Türkiye’ye yatırım yapsın. Karşılıklı diyaloglar olsun. Beni Batı Trakya Türklerinin sorunları ilgilendiriyor.

    Aydın Özcan'ın Batı Trakya'daki programlarının ardından orada yaşayan soydaşlar da milletvekili adayı olmasından dolayı kendisine başarı dilediler. 

    Daha önce de milletvekili adayı olan ve seçimi kıl payı kaybeden Aydın Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun daha önce Batı Trakya programlarını da çok başarılı bir şekilde organize etmişti.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.