Kozlukebir Belediyesinden Toplu Sünnet

    Previous Next

    Kozlukebir Belediyesinden Toplu Sünnet

    Kozlukebir – Arriana Belediyesinin bu yıl 3’nü düzenlediği “Toplu Sünnet Şöleni” 6 Mayıs 2018 günü Domruköy – Dokos futbol sahasında gerçekleşti. Bu yıl 30 çocuk sünnet ettirildi.

    Etkinliğe; Kozlukebir – Arriana Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram, T.C. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, milletvekili İlhan Ahmet, DEB Partisi G. Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Ercan Ahmet, İstanbul Küçük Çekmece Belediyesi meclis üyesi Fahri Postacı, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Başkan vekili Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Serdar, Eyalet meclis üyeleri Mustafa Katrancı ve Tarkan Murteza, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Necat Ahmet, BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin, S.Ö.P.A. Mezunu Öğretmenler Derneği Başkanı Salih Ahmet’in yanı sıra kalabalık bir soydaş topluluğu katıldı.

    Etkinlik Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

    Protokol konuşmalarında, “İnsanın en hayırlısı insanlara faydalı olanıdır”, hadisiyle yola çıktıklarını belirten Kozlukebir – Arriana Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, “İyi günlerinizde mutluluğunuzu, kötü günlerinizde de acılarınızı paylaşmak için yanınızda olmaya çalışıyoruz. Bizler; Sirkeli’si, Domruköy’ü, Hemetli’si ve Kozlukebir’i ile Kozlukebir Belediyesini, Batı Trakya’yı çok seviyoruz. Eğer gayemiz hizmetse, baki kalan şu kubbede hoş bir seda bırakmaksa, gerisi teferruattır, diyoruz. Bundan dolayı da gecemizi gündüzümüze katarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugün burada Peygamber efendimizin sünnetini yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” Görüşlerini aktardı.

    Çocuklarımız olunca konu eğitimin akla geldiğini söyleyen milletvekili İlhan Ahmet, “Batı Trakya Türk insanının en önemli meselelerinden bir tanesi de eğitimdir. Bu toplumun çağdaş eğitim ve medeniyet seviyesine varabilmesi için, hak hukukunu savunabilmesi için annelerin ve babaların gayretlerinin karşılık bulabilmesi için en iyi yatırım eğitimdir.” İfadelerini kullandı.

    Burada olmaktan mutlu olduklarını belirten Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Trakya Üniversitesi’nde Yunanistan’dan 860, tüm Balkanlar’dan 2300 öğrencimiz var. Gittikçe kontenjanlarımızı arttırıyoruz. Hastanemizle de hizmetinizdeyiz. ” Görüşlerini ifade etti.

    BAKEŞ Başkanı ve sabık milletvekili Ahmet Hacıosman, DEB Partisi G. Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Başkan vekili Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Serdar, Küçükçekmece Belediyesi meclis üyesi Fahrettin Postacı, Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif ve T.C. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu yaptıkları konuşmalarda çocuklara bundan sonraki yaşamlarında mutluluklar dilediler ve tebrik ettiler.

    Programın devamında da Edirne İmam Hatip Lisesi İlahi Korosundan ilahiler dinlendi. Hacivat-Karagöz gösterisinden sonra çocuklara çeşitli hediyeler takdim edildi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.