Büyük Müsellim köyünde Hıdırellez geleneği devam etti

    Previous Next

    Büyük Müsellim köyünde Hıdırellez geleneği devam etti

    Büyük Müsellimköy – Mega Pisto Kültür ve Folklor Derneği’nin düzenlediği Hıdırellez Şenliği 6 Mayıs 2018 günü Büyük Müsellim köyünde 10. Kez devam etti.

    Etkinliğe; Büyük Müsellim Köyü Kültür ve Folklor Derneği Başkanı Naim Kâzım, BAKEŞ Başkanı ve sabık milletvekili Ahmet Hacıosman, Eyalet meclis üyesi Mustafa Katrancı, Yassıköy Belediye Başkan Yardımcıları İzzet Mümin, İrfan Hısım ve Hüseyin Galip, Celal Bayar Azınlık Lisesi Encümen Heyeti temsilcisi Mehmet Emin, Gümülcine Türk Gençler Birliği adına Taha Hüseyinoğlu, DEB Partisi Y.K. üyesi Yeşim Hasan’ın yanı sıra diğer kişiler katıldı.

    Etkinlik açılışında Hıdırellez’in Anadolu’dan başlayarak Balkanlar’a kök salmış, bir milletin kültür geleneği olduğunu belirten Dernek Başkanı Naim Kâzım, “bunu biz var oldukça, insanlar var oldukça sonsuza dek sürdüreceğiz. Bu tür günlerde insanlar birbirlerine daha fazla yaklaşmaktadır.” Görüşlerine yer verdi.

    Etkinlik çocuklardan şiirlerle devam etti. İlk defa bir şiir işaret diliyle anlatıldı. Programın devamında da derneğin eski başkanı Cevat Abdurrahman ve Batuhan Hasan çeşitli şarkıları seslendirdiler.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.