Önder Mümin'den kooperatife yeni sözleşme talebi

    Önder Mümin'den kooperatife yeni sözleşme talebi

    Doğu Makedonya Trakya (DMT) Bağımsız Eyalet Meclis Üyesi Önder Mümin, son günlerde tütün üreticilerinin haksızlığa uğradığını belirterek, konuyla ilgili Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi'ninin dikkatine bir dilekçe sundu. Dilekçede Mümin kooperatiften, tütün alım şirketlerini toplantıya davet edip, yeni bir sözleşmeye imza atmaları talebinde bulundu.

    DMT Bağımsız Eyalet Meclis Üyesi Önder Mümin'in yaptığı açıklama şöyle:

    TRAKYA TÜTÜNCÜLER KOOPERATİFİ YÖNETİM KURULU DİKKATİNE;

    Saygıdeğer başkan ve yönetim kurulu üyeleri,

    Son günlerde Yassıköy Belediyesi (Yuvacılı, Eşekçili, Ayazma, Sendelli, Gebecili, Bulatköy, Çepelli, Büyük Müsellim, Susurköy, Kozlardere, Narlıköy, Yassıköy, Yalımlı, Arabacıköy, Bekirli) tütün üreticileri, Kozlukebir belediyesi (Küçük Müsellim, Bıyıklıköy, Basırlıköy, Kurcalı) tütün üreticileri ve Şapçı – Maronya bölgesi (Demirbeyli, Salmanlı, Karakurcalı) tütün üreticilerinden maruz kaldıkları haksızlıktan dolayı şikayetler şahsıma ulaştı.

    Bu doğrultuda, Kooperatifinizin yaklaşık 4 yıl önce Tütün Alım Şirketleri ile imzaladığı sözleşme ile Rodop ili genelinin A,B,C bölgelere bölündüğü ve A bölgede tütün alım fiyatının 5,30 euro, B ve C bölgelerde tütün alım fiyatının 4,80 – 5,00 euro olduğu bizzat şahsıma aktarıldı. Yukarıda belirtilen bölgeler B ve C bölgelere ait olmaları sebebiyle üreticilerden tütün alım fiyatının 5,00 euro olarak belirlenmiş olduğunu öğrendim.

    Bu tür bir ayrımının tütüncülerimizin gösterdiği çaba ve alınteri ile bağdaşmadığı düşüncesinde olup, kesinlikle kabul edilemez olduğunu bilmenizi isterim. Belirtmek isterim ki birçok tütün üreticimiz, B ve C bölgelerde üretilen tütünün kalite olarak A bölgesi tütünü ile hiçbir farkı olmadığını, hatta belirli durumlarda daha da kaliteli olduğu bana aktarmışlardır.

    Bu bağlamda imzalanan sözleşmenin düşüncesi yanlış niteliktedir.

    Böylelikle sizlerden ricam en kısa zamanda tütün alım şirketlerini toplantıya davet edip, yeni bir sözleşmeye imza atmanızdır.

    Bu doğrultuda önerilerim aşağıdaki gibidir :

    1. 1. Ayrım gözetmeden, kategorize etmeden tüm Rodop bölgesi için tütün alım fiyatı 5,30 euro olarak belirlenmelidir.
    2. 2. Kaliteye teşvik amaçlı, kalitesi kooperatifinizce tescil edilecek tütünlerde, alım fiyatı 5,30 – 5,80 euro arası belirlenmelidir.
    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.