İskeçe Türk Birliği Resim Kursu Sergisi düzenlenen etkinlikle açıldı

    Previous Next

    İskeçe Türk Birliği Resim Kursu Sergisi düzenlenen etkinlikle açıldı

    İskeçe Türk Birliği (İTB) Resim Kursu Sergisi 27 Nisan Cuma günü açıldı. Sergide yıl boyunca resim kursuna devam eden 67 öğrencinin eserleri yer aldı.

    İTB Resim Kursu Sergisi için düzenlenen etkinliğin sunuculuğunu İskeçe Türk Birliği Genel Sekreteri Elçin Hacıibram yaptı.

    Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, resim kursu öğretmeni Yasemin Mehmet ve öğrencileri performanslarından dolayı tebrik etti. Batı Trakya Türklerinin ilk sivil toplum kuruluşu olan İskeçe Türk Birliği’nin kültürümüzü ve kimliğimizi yaşatan en önemli kurumlardan biri olduğunu belirten Ahmetoğlu, resim kursunun çocukların ve gençlerin yanısıra yetişkinlerin sosyalleşmesine katkı sağladığını söyledi.

    Sergiye ayrıca BAKEŞ Genel Müdürü Pervin Hayrullah, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza ve T.C. Gümülcine Konsolosu Neslihan Altan katılarak birer konuşma yaptı. Tüm konuşmacılar kurs öğrencilerini ve İskeçe Türk Birliği’ni tebrik etti. İTB  Resim Sergisi açılışına Rodop Milletvekili İlhan Ahmet ise yazılı mesaj gönderdi.

    İTB Resim Kursu Öğretmeni Yasemin Mehmet ise yaptığı kısa konuşmada tüm öğrencilere ve velilerine teşekkür ederek şunları söyledi: “Burası bizim ikinci evimiz oldu. büyük ve küçük tüm öğrencilerime güzellikleri paylaştığımız için teşekkür ederim. Ayrıca bugün bizim bu önemli günümüze katılarak bizlere destek veren tüm yetkililere de teşekkür ederiyorum.”

    Kurs öğretmeni Yasemin Mehmet sergiye katılan tüm kurum ve kuruluş temsilcilerine kendisine ve öğrencilerine ait eserlerden hediye etti.

    Etkinlikte ayrıca İskeçe Türk Birliği Müzik Kursu öğrencilerinden bir grup da kısa bir müzik dinletisi sundu. Dinteli konuklar tarafından beğeni topladı.

    İskeçe Türk Birliği Resim Kursu Sergisi 29 Nisan Pazar gününe kadar ziyarete açık kalacak.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.