Kurcalı’da Hatim Geleneği Devam Etti

    Previous Next

    Kurcalı’da Hatim Geleneği Devam Etti

    Gümülcine S. Müftülüğü’ne bağlı olarak çalışmalarına devam eden Kurcalı Kur’an Kursu bu yıl da hatim geleneğini devam ettirdi. Kursu başarıyla bitiren 11 çocuk için 27 Nisan 2018 Cuma akşamı köy camisinde hatim merasimi düzenledi. Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif,  konuşmasının başında Kurcalı köyü için  “Batı Trakya Kültür Treninin lokomotifi” cümlesini sarf etmesi dikkat çekti.

    Merasime; Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, milletvekili İlhan Ahmet, T.C. Gümülcine Başkonsolosluğu çalışanlarından Ramadan Duban, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Ercan Ahmet, BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin’in yanı sıra çocukların anne-babaları ile köy halkı katıldı.

    Merasim Kurcalı Çocuklar İlahi Korosunun ilahileri ve şiirleriyle başladı.

    Protokol konuşmalarında; Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet bu güzel organizasyon için çocuklara, ailelere, hocalarına ve Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif’e teşekkür etti.

    Rodop milletvekili İlhan Ahmet, bir milleti, bir azınlığı ayakta tutan din, dil ve kültür olduğunu belirtti ve bunlara bağlı kalınması gerektiğini söyledi. İlhan Ahmet, çocukları, aileleri ve hocaları tebrik etti.

    İlhan Ahmet, gelenek ve göreneklerimizi elimizden alınmak istendiğini ve bundan sonra kurbanlıkları kesimhanelerde kesilmesi gerektiğini söyleyenlerin olduğu; dini yönden bunun mümkün olmadığını belirtti.

    Kermes olayına da değinen İlhan Ahmet, hükümetin yaptığı düzenlemeyle kermeslere zorluk çıkarıldığını ve bu tür engellerle bir tarafa varmamızın mümkün olmadığını söyledi.

    Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, çocukları, aileleri, hocalarını tebrik etti. Şerif, konuşmasının başında Kurcalı köyü için “Batı Trakya Kültür Treninin lokomotifi” cümlesini sarf etmesi dikkat çekti.

    Şerif, “102 tane Kur’an kursumuz var. İnsanlarımız bu konuda çok hassas. Biz de onları destekliyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor. Bu yıl ilk defa barkotlu kitaplar bastık. Akıllı telefonlara bu kitapları okutmak mümkündür. Amacımız çocuklarımızı Kur’ana çekmektir.

    Kur’an kurslarımız niçin önemli? Bu kurslar, dünyaya ve ahirete yöneliktir. Örneğin kız çocuklarımızın okumasına kursların büyük faydası olmuştur.

    Bir milletin kültürü çok önemli. Bir insana kendi kültürünü vermezsen diğer kültürlerin arasında kaybolması an meseledir.” Görüşlerine yer verdi.

    Etkinliğin sonunda çocuklara Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet ve milletvekili İlhan Ahmet tarafından çeşitli hediyeler sunuldu.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.