T.C. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, Doğu Makedonya – Trakya Bölge Başkanı Hristos Metios’u ziyaret etti

    Previous Next

    T.C. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, Doğu Makedonya – Trakya Bölge Başkanı Hristos Metios’u ziyaret etti

    T.C. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, göreve başlaması dolayısıyla resmi makamlara nezaket ziyaretlerine başladı. Ömeroğlu, bugün (21.03.2018) Doğu Makedonya – Trakya Bölge Genel Sekreteri Metios’u Gümülcine’deki makamında ziyaret etti.

    Başkonsolos’un ziyareti esnasında Bölge Başkan Yardımcısı Ahmet İbram ile Bölge meclisi üyesi Mustafa Katrancı da hazır bulundu.

    Ziyaret sonrası bölgeleri ilgilendiren turizm ve ekonomik konularda işbirliğini görüştüklerini söyleyen Metios, “Bölgelerimiz arasında bizleri ilgilendiren turizm, ekonomik işbirliği gibi konuları görüştük. Ayrıca fuarlara katılım, sel suları sonrasında yaşanan sorunlar, hayvan hastalıkları gibi konularda işbirliğini ele aldık. Bölgemizin ve komşu ülkelerin kalkınması, bizlerin yararınadır. Bunlar için çaba gösteriyor ve mücadele ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

    Ziyaret için teşekkür eden Başkonsolos Ömeroğlu, “İki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkilerin gelişmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu belirttik. Kısa zamanda Edirne’ye bir ziyaret gerçekleştirmeyi araştıracağız.” Görüşlerine yer verdi.

    Ziyaret karşılıklı olarak hediye takdimi ile sona erdi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.