Mehmet Akif Ersoy ve Çanakkale Şehitleri Anıldı

    Previous Next

    Mehmet Akif Ersoy ve Çanakkale Şehitleri Anıldı

    Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’nin düzenlediği “Mehmet Akif Ersoy ve Çanakkale şehitlerini anma gecesi” 16 Mart 2018 Cuma günü Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde gerçekleşti. 

    Türkolog Dr. Mümin Mümin’in konuşmacı olarak katıldığı konferansa; Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Ercan Ahmet, Şapçı Eğitim ve Kültür Derneği Balkanı Özgür Yusuf,  T.C. Gümülcine Muavin Konsolosu İbrahim Işık’ın yanısra aileler ve çocuklar katıldı.

    Açılış konuşmalarında Başkan Ercan Ahmet ve Muavin Konsolos İbrahim Işık konferansı düzenledikleri için Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’ne teşekkür ettiler ve başarılar dilediler.

    Dr. Mümin Mümin,  12 Mart’ın İstiklal Marşı’nın kabulü ve 18 Mart’ın da Çanakkale şehitlerini anma günü olması dolayısıyla konferansı düzenlediklerini belirtti. Mehmet Akif’in İstiklal Marşı’nın yazarı, milli vatan şairi olduğunu vurguladı, hayatından kesitler sundu ve en önemli eseri olan Safahat’ı v.d. eserlerini anlattı. Mümin son olarak Akif’in, “Allah bu millete bu bir daha İstiklal Marşı yazmayı nasip etmesin” dediğini hatırlattı.

    Akif’in Çanakkale’yi görmediğini, savaşa katılmadığını, buna rağmen “Çanakkale Geçilmez” gibi çok etkili şiirler yazdığını belirtti.

    Etkinlik çocukların okuduğu şiirler, Çanakkale Türküsü ve çocuklara Mehmet Akif Ersoy’un “Safahat” adlı kitabının takdim edilmesiyle sona erdi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.