BTTADK: “Bu saldırılar Yunanistan’ın demokrasi tezini tüm dünyada rencide etmektedir”

    BTTADK: “Bu saldırılar Yunanistan’ın demokrasi tezini tüm dünyada rencide etmektedir”

    Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK) son dönemde azınlık milletvekillerine yapılan sözlü saldırılara ilişkin yazılı bir açıklama yaparak söz konusu saldırıları kınadı.

    BTTADK’nun yayımladığı açıklama şöyle:

    10 Mart 2018 Cumartesi günü toplanan Danışma Kurulu üyeleri oy birliği ile aşağıdaki kınama kararını almışlardır.

    Uzun yıllar boyunca, demokrasinin beşiği sayılan Yunanistan’da ve özellikle de bu demokrat kişileri temsil eden Yunan meclisinde, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığın’ın temsilcileri milletvekillerine yapılmış olan sözlü saldırılar olmuştur.

    Bu saldırılar Yunanistan’ın demokrasi tezini tüm dünyada rencide etmekte ve halkı demokrasi konusunda şüphelere itmektedir. Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı olanlardan rahatsız olduğunu her defasında haykırmış ve neticede modern ve demokratik bir devletin hak ve hukuk yolunda söylediklerinin dışında hareket ettiğini, azınlık hakkında verilen kararlar ve çıkarılan kanunların demokrasiyi ön saflarda tutmaya çalışan bir ülkeye yakışmadığını defalarca zikretmiştir.

    Bu sebeple geçmişte olduğu gibi son olarak Meclisteki Komisyonda ve Altın Şafak Genel Kurulunda , parti başkanı ve milletvekili tarafından azınlık milletvekiline yapılan sözlü saldırıların, özgürlük, demokrasi ve insan hakları ile bağdaşmadığını beyan eder, bu saldırıları geçmişte olduğu gibi şiddetle kınadığımızı belirtmek isteriz.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.