Kozlukebir (Arriana) köyünde İlker Salih ve Hristos Hacopoulos yönetiminde çalışmalarını sürdüren “Nota” müzik kursu yaz konserlerine devam ediyor. Bölgede birçok köyde ve Gümülcine’de konser veren “Nota” müzik kursu bu akşam da Kurcalı köyünde cami önünde bir konser sundu. Konserde Türkçe ve Yunanca şarkılar seslendirildi. Dört grup halinde sahneye çıkan çocuklar birbirinden güzel şarkıları başarıyla icra ettiler.
İki yıldan bu yana Kozlukebir’de faaliyet gösteren “Nota” müzik kursunda ud, kemen, ney, org, gitar, saz, elektro gitar, buzuki, vurmalı çalgılar v.b. gibi müzik aletleri öğretilmektedir.
Tamamen Azınlık insanından oluşan kursiyerler, imkanlar ve uygun ortamlar sunulduğunda çocukların neleri başarabileceklerinin adeta bir göstergesi niteliğindeydi. Kültürümüzü yaşatma konusunda özel sektör ne yazık ki yerel yönetimleri geçmiş durumda! Belediyelerimiz de artık bu tür kültürel çalışmalara başlamalıdırlar.
-
Click to open image!
Click to open image!
-
Click to open image!
Click to open image!
-
Click to open image!
Click to open image!
-
Click to open image!
Click to open image!
-
Click to open image!
Click to open image!
https://burasibatitrakya.com/haber-arsivi/23796-%E2%80%9Cnota%E2%80%9D-m%C3%BCzik-kursu-yaz-konserlerine-devam-ediyor.html#sigProId801ce433ef
