HIDIRELLEZ ŞENLİĞİNE YAĞMUR ENGELİ

    Previous Next

    HIDIRELLEZ ŞENLİĞİNE YAĞMUR ENGELİ

    4.05.2024

    Batı Trakya Azınlığı Güney meriç Eğitim ve Kültür Derneğinin düzenlediği Hıdırellez ve Bahar Şenliği Dedeağaç Belediyesine bağlı Musaköy’de gerçekleşti. Yağmur nedeniyle etkinlikte yer alan folklor ve müzik sunumları yapılamadı. Etkinliğe DEB Partisi G. Başkanı Çiğdem Asafoğlu’nun, “Batı Trakya’da yaşayan azınlık , Batı Trakya Türk Azınlığıdır.” Sözleri damgasını vurdu.

    Etkinlik yarın da Musaköy yakınlarındaki Palamutluk bölgesinde serbest piknikle devam edecek.

    Etkinlikte Berna Mustafaoğlu’nun hazırladığı ebru sergisi beğeniyle izlendi. Ayrıca çocukların sunduğu skeçler de yoğun bir şekilde alkışlandı.

    Etkinliğe; Batı Trakya Azınlığı Güney Meriç Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Mahmut, DEB Partisi G. Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, DEB Partisi AP adayları, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, Güney Meriç Derneği eski kurucu başkanlarından Bekir Mustafaoğlu’nun yanı sıra bölge halkı katıldı.

    Derneğimizin gayesi örf ve adetlerimizi yaşatabilmek, Türklüğümüzden ve Müslmanlığımızdan taviz vermemektir

    “Hep birlikte olalım, bölgemizi unutmayalım” sloganıyla çıktıkları yolda, katılımlarından dolayı herkese teşekkür eden Batı Trakya Azınlığı Güney meriç Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Mahmut, “Derneğimizin gayesi örf ve adetlerimizi yaşatabilmek, Türklüğümüzden ve Müslmanlığımızdan taviz vermemektir. Ayrıca Derneğimizin bünyesinde ebru çalışmaları, folklor ve çocuklarımıza yönelk eğitim faaliyetleri devam etmektedir. Eğer bu yılda halkımızın isteklerine katkı sunabiliyorsak ne mutlu bizlere.” İfadelerine yer verdi.

    Musaköy ile Ilıca’yı kardeş köy olarak ilan edebiliriz.

    Musaköy’e ilk kez geldiğini ve çok mutlu olduğunu belirten Batı Trakya Azınığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, “Özellikle iki köyden selamlar iletmek istiyorum; Okçular ve Ilıca köylerinden. Ilıca benim köyüm. İki köy arasında ortak noktalar var. Ilıca da coşkuyla Hıdırellez ve örf adetlerimizi yaşatan bir köy. Bir Ilıca’lı olarak, Musaköy ile Ilıca’yı kardeş köy olarak ilan edebiliriz.

    DEB Partisi ile çok güzel bir yolculuğa çıktık. Ekip olarak birbirimizi seviyoruz ve samimi olarak yola çıktık. Batı Trakya Türk köyleri güzel köyler. Böyle güzel insanlarla tanıştığımız zaman motive oluyoruz. Böylece sizin sayenizde yolculuk daha da güzelleşiyor.

    DEB Partisi için burası anlamlı bir coğrafya. Çünkü burada barışın sembolü zeytinlikler var. Biraz ileride deniz var, gökyüzü var.

    Sık sık söylediğimiz:

    Güzel günler göreceğiz 
    Motorları maviliklere süreceğiz
    ” Görüşlerine yer verdi.

    9 Haziran gecesi de Batı Trakya Türk Azınlığının bayramını kutlayacağız

    Bölge halkıyla beraber olmaktan mutluluk duyduğunu ve etkinliği düzenleyenlere teşekkür eden DEB Partisi G. Başkanı Çiğdem Asafoğlu, “Bu akşam burada Hıdırellez’i kutluyıruz. Ümit ediyorum, inanıyorum ki 9 Haziran gecesi de Batı Trakya Türk Azınlığının bayramını kutlayacağız. Neden kutlayacağız? 2014, 2019’da olduğu gibi bu yıl da yine DEB Partisi olarak AP seçimleirne katılıyoruz. 9 Haziran’da gerçekleştirilecek seçimler inşallah Allah’ın izniyle, Yunanistan haritasını Batı Trakya Türklerinin rengine boyayacağız hep beraber. Yani sizler, Batı Trakya Türk Azınlığı olarak yapacaksınız. O akşam büyük bir bayram ve kutlama olacak inşallah.

    Gittiğimiz yerlerde bize soruyorlar: Nasıl olsa %3’lük barajı aşamayacaksınız, milletvekili gönderemeyeceksiniz. Doğrudur. Batı Trakya Türk Azınlığının nüfusu %3’lük barajı aşmak için yeterli değildir. Ama biz seçimlere katılarak ne elde ediyoruz? Biliyorsunuz Yunan Devleti, Yunan yöneticiler bize ne diyorlar? Batı Trakya’da yaşayan azınlık Batı Trakya Yunan Müslümanlarıdır. 9 Haziran gecesi, Batı Trakya’nın haritasını DEB Partisinin renklerine boyayarak biz onlara ne diyeceğiz? Batı Trakya’da yaşayan azınlık , Batı Trakya Türk Azınlığıdır.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.