İskeçe Türk Birliği Gençlik Buluşmalarından "Memleketimi Tanıyorum" projesi

    İskeçe Türk Birliği Gençlik Buluşmalarından "Memleketimi Tanıyorum" projesi

    1.05.2024

    “İskeçe Türk Birliği Gençlik Kolu Gençlik Buluşmaları” devam ediyor.

    İskeçe Türk Birliği Gençlik Kolu tarafından gerçekleştirilen “Gençlik Buluşmaları”nda bu ay İskeçe şehrinin tarihi mekanları ziyaret edildi.

    İskeçe Türk Birliği Gençlik Kolunun her ay düzenlediği Gençlik Buluşmalarının Nisan ayında “Gezelim, Görelim, Öğrenelim” formatında gerçekleştirildi. Gençler, ilk kez gerçekleştirdikleri bu formata “Memleketimi Tanıyorum Projesi” adını verdi.

    İTB Gençlik Kolu üyeleri 30 Nisan 2024 Salı günü bir araya gelerek İskeçe şehrindeki bazı tarihi mekanları gezdi ve buralarla ilgili bilgi aldı.

    Gençler, İskeçe Müftülüğü din görevlilerinden Rıdvan Topçu’nun rehberliğinde şehrin en tarihi bölgesi olan Arenmahalle’de buluşarak şehirdeki mekanları ziyarete başladı. Gençlik Kolu Sorumlusu Önder Şabanoğlu İskeçe’ye ilk Türklerin yerleşmesinden günümüze kadar geçen tarihi süreç hakkında bilgi verdi. Tarihi Arenmahalle Camii, konaklar, tarihi eserler ve İskeçe’de yaşanan tarihi olayları ise Rıdvan Topçu anlattı. 1972 yılında Cunta yönetimi tarafından yıktırılan Tabakhane Camii’nin bulunduğu konuma giden gençler, burada caminin yıkılış sürecini ve yaşanan olaylar hakkında Rıdvan Topçu’dan bilgi aldı. Mehmet ve Hilmi paşaların konakları ve çevrede bulunan diğer tarihi eserlerin bulunduğu bölgeden geçen gençler son olarak İskeçe şehir meydanında Hacı Emin Ağa tarafından İskeçe halkına armağan edilen Camii, Saat Kulesi ve Medrese hakkında bilgilendirildi.

    Son olarak İskeçe’nin sembolü haline gelen ve Osmanlı döneminde inşa edilen tarihi saat kulesi altında hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra, gençler programdan son derece etkilendiklerini ve devamını sabırsızlıkla beklediklerini ifade ettiler.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.